Så här ökar du dina chanser att bli ackrediterad som press till Gatebil i Sverige

Många tycker att det är svårt att bli ackrediterade till Gatebil som press. Då säger jag helt enkelt att du inte ansträngt dig tillräckligt. Kanske så enkelt som lämnat in en ofullständig ansökan. 😉

Vi får in väldigt många ansökningar och måste välja bort en hel del av olika anledningar. Jag tänker i detta inlägg tipsa dig om hur du ger dig själv bästa förutsättningarna för att bli ackrediterad.

För det första, om du tidigare varit ackrediterad är det viktigt att du kan visa upp vad du gjort med ditt material sedan sist, att du har visat upp det och att det har fått spridning. Det kan vara din egen Youtube-kanal, på uppdrag för en tryckt tidning eller ett socialt konto med otroligt många följare.

Om du nu inte blivit ackrediterad tidigare, inte har så många följare eller ett stort socialt nätverk där du kan sprida ditt material. Ge INTE upp! Det finns många lokala tidningar som gärna köper in frilansmaterial. Ja, då behöver man anstränga sig, skriva och fota. Efter eventet se till att materialet färdigställs och skickas in, ofta med kort tid till tryck.

Men det är just det som det handlar om, att bli ackrediterad kan man säga är som att jobba för ett event. Man får en ackreditering för att kunna utföra sitt jobb som journalist/fotograf.

Så vill du bli ackrediterad, se till att höra av dig till dina lokala tidningar, stora magazine och andra medier som du tycker skulle kunna publicera material om Gatebil. Har du dessutom redan lyckats få publicerat material inför ett event, är dina möjligheter för en ackreditering betydligt större.

Vill du så kan du! Stort lycka till!