Riktlinjer på hur du skriver en credit line för en bild.

Nu utgår vi ifrån att du bett om tillstånd från fotografen och fått ett ok.


Facebook

Foto: Kalle Andersson, @BilderpåbananAB

På det här viset länkar du till fotografens Facebooksida och han får förhoppningsvis nu mer spridning. Det är spridningen på bilderna som ofta gör om en fotograf blir ackrediterad eller ej. Så på det här sättet hjälper du fotografen på mer än ett sett och det uppskattas.

Instagram

Foto: Kalle Andersson, @BilderpåbananAB
#KalleAndersson #BilderPåBananAB

På det här viset länkar du till fotografens Instagramkonto och det blir lättare för dina besökare att hitta fotografen. Du kan med fördel tagga fotografen som då ser att du använt hans bild samt att du gjort som ni kommit överens om.

Webbsida

Foto: Kalle Andersson, Bilder på banan AB
Intill en bild på din hemsida. Se till att länka till fotografens hemsida här i företagsnamnet.

Uppskatta fotografen

Är det så att du använder bilden gissar vi att du gillar den. Uttryck det. Skriv tex:
Här är en grymt snygg bild då vi körde på banan och fick till en riktigt bra körning. Tack Kalle Andersson för att du fångade ögonblicket! Besök @BilderpåbananAB för mer sköna bilder från denna härliga fotograf.

Hur tänker vi med det här.

Vi vill höja kunskapen hos dig som publicerar inlägg på sociala medier och på webben över lag. Vi ser sällan att fotografen får sin credit line och vill hjälpa er göra rätt.

Om ni som team skriver under er försäkran och följer dessa riktlinjer vill vi visa uppskattning för er. Vi kommer skriva upp ert teamnamn på hemsidan, samt länka till er Facebook eller Instagram. På så vis kan fotografer veta att om de tar en bild på er så har de en större chans att få uppskattning för sina bilder och det jobb de lägger ner.
Vi ger och tar till varandra.

Att publicera en bild från en fotograf kräver ett ansvar

Om du publicerar en bild utan fotografens tillstånd är det stöld, i och med det en olaglig handling. Det är inte heller tillåtet att redigera eller beskära bilden utan tillstånd.
Att du skickar in din försäkran ger dig inte rätten till att publicera bilder. Men det betyder att du tar ett ansvar och lovar att följa våra riktlinjer.
Tillsammans bygger vi gemenskap.

Team som tar ansvar

Pontus Naeslund, Naeslund Motorsport | Thomas Nyqvist, Nyqvist Drifting | ZBE Drifting

Vi som team har tagit del av texten och lovar på heder och samvete att följa de riktlinjer som anges här.

Förare/Team:

Länk till Facebook eller annan webbsida du vill att vi länkar till.

Ditt namn

Din epost

Övrigt: