Sverigecupen #1 2018

04/05/2018 - 05/05/2018
Logg från , Pressansvarig, Säkerhetschef.Logg:

Här kommer jag beskriva min allmänna uppfattning om eventet som varit.

Måndag:

Ackrediterat press
Skickat ut info till press
Skapat ett event med info

Tisdag:

Uppdaterat safeontrack.com med info ang. presstider.

Onsdag:

Fixat presskort.

Fredag:

Helgen börjar med en rätt lugn fredag. Ett gäng bilar blandat frikörare och en del RM förare. Några få som ska köra Sverigecupen i morgon. I dag har det varit endast träning och det har varit mycket körtid för de förare som varit på plats. I morgon körs Sverigecupen med ca. 18st startande. Serien har ca 40st anmälda.

Jag började dagen med att gå banan tillsammans med Samuel och kolla så allt såg bra ut. Ett stort + för den här banan är att de har skåp med brandsläckare utplacerade runt banan. Det känns tryggt och bra att veta att det alltid finns en i närheten om det skulle hända något. Så jag kollade att skåpen också innehöll en styck brandsläckare vilket det gjorde.

På första pressmötet hade än så länge ingen fotograf dykt upp. På andra pressmötet kom en tjej med entusiasm och en härlig utstrålning som jag fick en trevlig pratstund med. Det är superkul att få chansen att lära känna fotograferna lite mer på djupen som man hinner dagar som denna.

Strax efter andra pressmötet möter jag en kille som med självsäkra steg går genom depån. Västen är på och han är redo att kliva ut och fånga dagens bilar i hans kamera. Han hade missat att det krävdes en ackreditering för helgen. Men problem är till för att lösas och detta blev ett trevligt problem då vi va så få fotografer på banan hälsade jag han hjärtligt välkommen och vi tog en snabbgenomgång av pressen för helgen. Grymt trevlig kille som hade full koll på säkerheten och ett sunt förnuft.

För min del blev det inte så många bilder tagna men när golden hour visar sig och Eriksson är på väg ut i Erlandssons gamla chassi kan jag inte låta bli. Jag springer bort till bilen och sliter ut kameran. Springer först upp till muren men det känns inte 100 bra utan väljer i stället att ta mig till utsläppet och där känns det som jag får till en hel del bra bilder. Det ska bli spännande att kolla på dem i datorn och se om de blev lika bra som det känns i kameran.

Nu sitter jag hos vänner ett antal mil bort och haft en grymt god tacofredag. Snackat drifting och om hur resten av säsongen kommer se ut. Det har varit skönt att få landa och ladda batterierna inför morgondagens körning.

Lördag:

Lördagsmorgon och peppad som satan för en härligt solig dag på GTR Motorpark. Pressmötet börjar kl.9 och innan det tar jag en runda på banan för att se att inte något har blivit sönderkört under gårdagen.

Jag kommer sammanfatta dagen med grymt! Efter att ha skrivit ett långt inlägg så tog tröttheten över och jag lyckades radera allt... Så ett stort Tack till GTR Motorpark och Gröndal MSK för att jag fick komma upp och jobba hos er. Det gör vi om!
Logg ifrån | 01 maj 2018 |