SDC, Stadsträffen och Citydrift 2018 i Skara

28/06/2018 - 30/06/2018
Logg från , Ackrediterad press.Logg:

Skara Citydrift som arrangerades av Arn Racing tillsammans med SDC blev ett riktigt kanonevent. Jag lärde känna flera fotografer och vi är verkligen ett härligt gäng det råder det inga tvivel om.

Beställt min egna pressväst och är nu också medlem som fotograf i SafeOnTrack vilket känns kanonbra, ser verkligen fram emot att (förhoppningsvis) få vara ute på banan på flera event framöver!

Tack för en grym helg alla inblandade! :D

Torsdag:

11:00 lämnar vi Östhammar för att ta oss söderut mot Skara och Citydrift.
Väl på plats runt 16-17 tiden möter vi Christin i depån som visar oss till våran tilltänkta plats så att vi kan rigga depån inför helgen.

18:00 var det en relativt kort men lärorik bangenomgång med Elle och ett gäng andra fotografer som jag först inte riktigt hade koll på men som jag lärde mig namnen på under helgen.

Kvällen avslutades med att checka in på vårat boende som låg ett par kilometer från banan. Väl på plats så hann vi med både krocket och kubb innan det var dags att sova

Fredag:

08:00 - pressmöte och lite nervositet på grund av att jag inte var speciellt säker på om jag skulle få kliva ut på banan eller inte då jag inte hade ansökt om min ackreditering i tid och det var många fotografer som skulle få plats på en ganska liten yta då området var begränsat.

Men efter en extra genomgång med ett par andra fotografer så fick jag äntligen min väst och var godkänd att stå ute längst banan med gänget resten av helgen och det kändes sjukt skoj!

Redan här märkte jag att jag behöver ha fler batterier till kameran jag använder mig av, blev ett par löpturer fram och tillbaka till depån för att ladda upp batterierna.

Mot eftermiddagen kördes kvalet för både SM och RM och tyvärr kvalade vi inte in till top 16 som skulle köras på lördagen. Jonathan körde in 80 poäng i sin andra kvalrepa men det räckte tyvärr inte denna gång.

Lördag:

Lördag morgon vaknade jag till vid 08:00 i panik när jag läste i gruppen om ett pressmöte som skulle äga rum vid 09:00, men jag hade ju redan varit på ett möte på fredagen tänkte jag. Dubbelcheckade såklart med Elle och det visade sig vara för de som inte hade varit där på fredagen, så jag fick somna om en stund till. PUH!

Lördagen bjöd på växlande temperaturer men solen sken hela dagen. Vinden var stundtals väldigt kall men solen värmde tillräckligt för inte behöva ha någon tjock jacka på sig. Växla mellan piké och tjocktröja räckte alldeles utmärkt!

Dagen bjöd även på sjukt mycket bra körning och mycket bra material som gick att använda i filmen som nyss blev klar.

Kvällen avslutades med att plocka ihop allting i depån och lasta bilen, sedan iväg till vårat boende som låg ett par kilometer bort. Där sammanfattade vi helgen relativt kortfattat innan vi tog kväller för att orka resa hem dagen efter.

Söndag:

Vi har ca 40 mil att åka och vi rullade iväg redan vid 08:00 för att inte behöva ha bråttom hem.
På vägen hem blev det både minigolf och en riktigt bra lunch på Spicy Hot i Västerås innan vi åkte vidare hem.

Jag var hemma runt 17-tiden på söndagen och började flytta/gå igenom material från helgen för att sedan under kommande dagar kunna börja redigeringen.

Logg ifrån | 04 juli 2018 |

  Här hittar du 's film på Youtube.