Vi utbildar runt om i Sverige. Har vi ingen planerad utbildning i din närhet? Hör av er, så ser vi om det finns tillräckligt intresse för att arrangera en utbildning i er stad.
Du måste vara inloggad för att kunna anmäla dig till en utbildning.

Säkerhetsutbildning nivå 1

En utbildning som passar alla fotografer som vill ut och fota i fält.
Heltäckande och fördjupande med inriktning på säkerhet.


Utbildningen kommer att underlätta när du söker en ackreditering men kommer inte garantera att den blir godkänd. Det kommer bli lättare att bli ackrediterad pga. att den som tar hand om din ansökan ser att du har genomgått en utbildning om säkerhet på banan. Det kan också medföra att du inte behöver närvara på vissa pressmöten. Då denna utbildning räknas som en tyngre utbildning där man på djupet går in på just det som tas upp på ett pressmöte.

Utbildningen är indelad i två steg.
Vi börja utbildningen med den praktiska delen som innebär att vi går igenom de platser som är aktuella på respektive bana och vilka zoner där det är olämpligt att stå. Detta sker ute på banan så se till att anpassa din klädsel efter vädret.

I den teoretiska delen går vi igenom:
 • Vart är du säkrast?
 • Med en ackreditering följer ansvar
 • Det är livsfarligt det vi gör!
 • Närheten på banan
 • Se till att vara rörlig!
 • Alkohol
 • Självklarheter?
 • Vad/Vem lyssnar ni på?
 • Sociala media


 • Vi rekommenderar att du går den praktiska bangenomgången på fler banor. När vi har gått igenom banan kan ni då välja att lämna utbildningen och vi uppgraderar ert utbildningsbevis med ytterligare en bana.

  Efter utbildningen ”säkerhetsutbildning nivå 1” blir du även inbjuden till vårt interna ”pressrum” i form av en sluten grupp på Facebook. Här får du:

  En plats där du kan nätverka och diskutera allt som har med motorsportsfotografering att göra. Möjlighet att ta emot och förmedla fotouppdrag vid tillfällen där man själv eller andra medlemmar redan är bokade.

  Kostnad
  250kr – Gratis för medlemmar på Safe On Track.
  Bli medlem för endast 150kr, läs mer här.

  Om du inte kan komma, gör en avanmälan.
  Vid orapporterad frånvaro debiteras 150kr.

Säkerhetsutbildning nivå 2

Denna utbildning är för dig som är mycket på banan och känner att du skulle vilja kunna mer om vad man kan göra om något händer.

Säg att en bil som är långt ifrån närmsta funktionär börjar brinna och där står du. Vad kan du göra för att inleda ett första räddningssteg. Vad är viktigast och i vilken ordning, vad ska du absolut inte göra och hur kan du tillkalla uppmärksamhet.

Kursen kommer innehålla teori, DHLR samt brandövning.

Förkunskaper: Du ska vara medlem samt ha gått säkerhetsutbildning Nivå 1
Kostnad: 200kr

I samarbete med
Gröndal MSK, Hultsfred Drifttrack, Mantorp Park
Arn Racing, Custom Motorshow, Gatebil, SDC SM/RM


OBS! *Datumen är inte exakta utan kommer anpassas i samband med de körningar som arrangeras. Varje utbildning kan även ha ett minimum alt. max antal deltagare för att vi ska kunna genomföra utbildningen.